Rynkbehandling -BTX

BTX är en förkortning på det muskelavslappnande läkemedlet botulinumtoxin typ A som har tagit världen med storm. Det är den mest effektiva och enklaste behandlingen mot bl.a. överaktiva muskler, rynkor och fina linjer. Veck och fina linjer minimeras i och med att ansiktsuttryck mjukas upp. Behandling kan ge ett lyft för ögonbrynen för ett piggare uttryck och pannan slätas ut. Många gånger görs BTX i förebyggande syfte. För ett med avslappnat uttryck kan ”bekymmersrynkan” behandlas och därmed slätas ut.


För att optimera en god nattsömn kan behandling med BTX ges mot tandpress och även migrän. Behandling med BTX kan även lindra hyperhidros.


Effekt uppkommer ibland efter 2-7 dagar men 14 dagar för full effekt. Resultaten kan variera från person till person och i vissa fall kan en eller flera behandlingar behöva upprepas för att nå önskat resultat. Synliga resultat varar mellan 3-6 månader vilket beror på olika faktorer. Regelbundna användare får längre effekt och kommer därför behöva göra behandlingen mer sällan med åren.

Det finns många fördelar med denna behandling och de främsta anledningarna till att man vill utföra en btx-behandling hos mig är följande:

Förebygga och behandla rynkor i ansiktet och på halsen

 Eliminera andra tecken på åldring

 Förhindra överdriven svett i armhålan och handflata (Hyperhidros)

 Förebygga och lindra spänningshuvudvärk

 Eliminera tics i specifika muskler kring ögonen

 Få ett ögonbrynslyft

 Minimera käklåsningar och tandpressning.

 Smalna av ansiktsformen

 Minimera tandgnissling

Efter behandling med btx:

Gör milda ansiktsuttryck övningar för att aktivera materialet.

Undvik att röra eller gnida områden som injicerats, i 48 timmar.

Undvik träning, bastubad och alkoholkonsumtion i 24 timmar.

Använd kylpack för att undvika blåmärken och Paracetamol (Alvedon) kan tas för smärtstillande.

Artikelbild - Rynkbehandling BTX, kvinna med slät hud

Det är en effektiv och enkel behandling mot rynkor, fina linjer och överaktiva muskler Beroende på vilket resultat du vill uppnå och vilka områden vi behandlar varierar placering och mängd. Produkten kan användas vid olika typer av behandlingar för att passa dina individuella behov och estetiska önskemål.

Innan varje behandling för du och din behandlare en dialog om vad som rekommenderas för just dig. Jag skräddarsyr varje behandling efter just dina önskemål, förväntningar, behov och förutsättningar.
Personer med MS ska ej behandlas med BTX.

Under behandlingen injiceras medlet med tunna små nålstick. Beroende på syftet av behandlingen, varierar placeringen av medlet. Behandlingen är inte smärtsam och tar endast några minuter. Efteråt kan du få en lätt rodnad och svullnad som går över efter några timmar.

Medlet finns kvar i muskeln i 3 månader. Effekten av behandlingen kan variera beroende på olika faktorer som din muskelstyrka och hur bra ditt muskelminne är. För ett mer långvarigt resultat bör de första behandlingarna upprepas var tredje månad.

Resultatet beror på syftet med behandlingen och vilka områden som behandlats. De vanligaste effekterna du kan förvänta dig är en slätare hy samt reducering av linjer och rynkor.

Hos DermaGlow STHLM erbjuds alltid skräddarsydda behandlingsplaner, personligt bemötande och naturliga resultat. Det gör att jag har många nöjda klienter som har stort förtroende för mig. Med min erfarenhet tar jag ansvar för resultaten som du som klient förväntar dig. Du har alltid möjlighet att komma på en kostnadsfri kontroll efter din behandling om så önskas.

Priset varierar beroende på hur många områden du önskar att behandla. 
Priset för ett område är 2 500 SEK
Priset för 2 områden är 3 500 SEK
Priset för 3 områden är 4 500 SEK
Priset för 4 områden är 5 500 SEK

 

(Dessa priser inkluderar inte hyperhidros och masseter)

Boka tid